Direct naar de content

18 september 2023

Samen met studenten van de Haagse Hogeschool aan de slag met de leefbaarheid in Vrederust 

Bobbi het vogeltje Praktijkdag Vrederust

Samen met de docenten en studenten van de Haagse Hogeschool gingen we de wijk in met één doel: de leefbaarheid verbeteren in de wijk Vrederust. Nieuwe ideeën, waardevolle inzichten en een hele leerzame dag. Dat waren de resultaten van de praktijkdag in De Gaarde.  

Mohamed Baba opende de dag
Het startschot werd gegeven door Mohamed Baba, onze bestuursvoorzitter. Hij opende de praktijkdag in de moskee aan de Gaarde. Een klein stukje verderop van onze woningen. Mohamed: ”We gaan over vastgoed. We investeren in verduurzaming en ontwikkeling. Maar mensen zijn voor ons even belangrijk. Daarom zijn we zo blij met dit soort initiatieven die we opzetten samen met onze partners in de stad, zoals de Haagse Hogeschool. Ik kijk er erg naar uit wat we van jullie kunnen leren. Wat merken onze huurders hier morgen van? Laten we het zo concreet mogelijk maken, zodat we het snel kunnen oppakken voor onze bewoners. Want daar doen we het voor!”

Verschillende onderwerpen met één doel: onze mooie stad nog mooier maken
Na de opening en de uitleg over de opdrachten, trokken de studenten samen met verschillende collega’s de wijk in. Ze gingen in gesprek met collega’s, buurtbewoners, onze samenwerkingspartners én elkaar. De groepen gingen aan de slag met drie onderwerpen. Zo werd onderzocht hoe we de buurtboetiek kunnen inzetten voor een fijne wijk. Er werd een plan uitgewerkt om de binnentuinen optimaal in te zetten voor bewoners. En werd er gekeken welke communicatiemiddelen we kunnen inzetten voor trotse en betrokken bewoners. Allemaal om onze mooie stad nóg mooier te maken.

”Een geweldige start!”
Guus Frenaij, beheerconsulent, vertelt: ”Een geweldige start van hopelijk een mooie langdurige samenwerking met de Haagse Hogeschool voor de gebiedsontwikkeling rondom De Gaarde. Erg onder de indruk van de positieve energie en frisse nieuwe ideeën van de studenten om verder te werken aan een leefbare buurt met trotste bewoners. In één dag zes goede plannen gekregen. Hier gaan we – samen met de studenten – zeker vervolg aan geven!”

We bedanken de Haagse Hogeschool en onze andere partners voor deze mooie samenwerking! Samen werken we aan onze mooie stad Den Haag.

×
×