Direct naar de content

16 september 2022

Stem op Haagse Hendrik als Beste Woonproject Haaglanden!

Bobbi het vogeltje

Update: er kan niet meer gestemd worden.

Begin dit jaar waren alle 154 woningen van de Haagse Hendrik helemaal klaar en verhuurd. Wij zijn bijzonder trots op het resultaat. En als we de bewoners en omwonenden zo horen, zijn we niet de enigen. Het viel ook de organisatie van de Beste Woonproject Haaglanden verkiezing op. Zij nomineerden onze Haagse Hendrik! Hoe mooi is dat? Stem jij ook op deze prachtige, betaalbare en groene woningen met zonnepanelen en energielabel A+++? Dat kan hieronder:

Stem hier op Haagse Hendrik: https://vastgoedjournaal.nl/pages/stemming_haaglanden_2022.

Dankjewel!

Meer weten over Haagse Hendrik?

Wij geloven dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. We vinden het heel belangrijk dat ook mensen met minder hoge inkomens fijn wonen in een mooie buurt. Daarom besteden we een flink deel van ons geld aan betaalbare huren. Die willen we zo laag mogelijk houden. We investeren dus niet alleen in nieuwbouw en verduurzaming, ook in betaalbaarheid.

Dat inspireerde ons bij de ontwikkeling van de Haagse Hendrik in het Haagse Spoorwijk

We hebben hier 154 betaalbare, groene en energiezuinige woningen gebouwd, ontworpen met een historische knipoog naar Hendrik Berlage en energielabel A+++.

We willen dat iedereen zich hier thuis voelt

Een comfortabel en energiezuinig thuis voor oud bewoners, van de woningen die er stonden, én nieuwe bewoners. Dat was het uitgangspunt. En dat het betaalbare, comfortabele en duurzame woningen zouden worden natuurlijk. Een aanwinst voor de buurt in een groene omgeving, waar bewoners elkaar kennen en ontmoeten.

Bijzondere samenwerking

Daarvoor zijn we een bijzondere samenwerking aangegaan met bewoners, het ROC Mondriaan, Waterschap Delfland en onze hovenier. Studenten van het ROC bouwden op ware grootte een maquette in de hal van hun school, waarmee de woning alvast tot leven kwam en kon worden getest op indeling, afwerking en installaties.

Groen, groener, groenst

Daarna kwamen de ROC-studenten met ideeën om van de Haagse Hendrik een groene oase te maken. De prachtige verticale tuin aan de gevel is een winnend idee, bovenop de groene daken en geveltuintjes.

Tuinwedstrijd

Samen met bewoners, het ROC Mondriaan, Waterschap Delfland en onze hovenier organiseerden we een tuinontwerpwedstrijd in aanloop naar het opleverfeest. Om bewoners te inspireren bij de aanleg van mooie, groene en klimaatadaptieve tuinen. Dat leidde tot veel gezelligheid, creativiteit, buren die elkaar meteen leerden kennen en de meest fantastische tuinen bij bewoners.

We zijn blij voor de bewoners en de buurt

En trots op het resultaat: comfortabele, duurzame en betaalbare woningen in een klimaatadaptieve, groene woonomgeving, waar bewoners elkaar kennen en ontmoeten. Geweldig dat dit ook gezien wordt door de organisatie van de Beste Woonproject Haaglanden verkiezing. Het bijzondere project blijft ook bij collega-corporaties niet onopgemerkt: dit ontwerp en idee worden nu gebruikt voor een nieuwbouwproject er pal naast. Hoe mooi is dat?

Prettig wonen is meer dan alleen een goede, betaalbare en energiezuinige woning

Een fijne en groene buurt, waarin iedereen mee kan doen, maakt je leven een stuk mooier. Dat zien we elke dag. Daarom vinden we het ook zo belangrijk. Wij geloven dat het één niet zonder het ander kan.

Vergeet je niet te stemmen? Dankjewel! 🙂

Meer weten over de Haagse Hendrik?

Bekijk hier de projectpagina.