Direct naar de content

29 april 2024

LDE Studenten, Haag Wonen en bewoners van Moerwijk slaan de handen ineen 

Bobbi het vogeltje

Hoe kunnen we een nieuw leven brengen in het Buurtvrouwenhuis in de Grovestinsstraat? De scriptiewerkplaats Den Haag Zuidwest wist ons te koppelen aan Reinout Kleinhans en Caroline Newton, professoren aan de Technische Universiteit Delft voor een mooie samenwerking om dit vraagstuk op te lossen.  

Opdracht studenten

Studenten van het vak ‘Social Inequalities in the City’, kregen als opdracht om creatieve plannen te bedenken voor het Buurtvrouwenhuis. Het gebouw moest in een nieuw jasje worden gestoken, maar het was voor alle partijen belangrijk dat de bewoners betrokken werden bij dit proces. Tijdens drie co-creatie sessies op locatie, gingen de studenten in gesprek met bewoners uit de buurt. Deze presenteerde zij onlangs bij de TU Delft.

Zofia Mencwel, master student: “Studenten kwamen met grote ideeën en ook met specifieke details die kunnen helpen. Zoals het verbeteren van toegankelijkheid (rampen, trappen, badkamervoorzieningen), het mooier maken van de ruimte zodat het gezellig en uitnodigend wordt en het bedenken van activiteiten voor de buurtbewoners. De presentaties werden positief ontvangen door Haag Wonen, met vragen en enthousiasme over de ideeën van de studenten.” 

Co-creatie sessies

Onder het genot van warme catering, verzorgd door Jacky Stüger en Mayura Thawornpradit, rolde de ideeën en behoeftes van omwonenden over tafel. Begin april hebben de studenten in groepen hun plannen voor het buurthuis gepresenteerd op de TU Delft. 

Ernie Dalu, beheerconsulent bij Haag Wonen: “Het is een vruchtbare samenwerking met de studenten. Het is inspirerend om de studenten zo bezig te zien en te horen wat zij ophalen bij de bewoners. Het nodigt zeker uit voor een vervolgtraject!” 

Open huis

Het proces stopt echter niet op de Universiteit, want dit project draait natuurlijk om de mensen die willen genieten van het Buurtvrouwenhuis! Om die reden zijn wij blij om aan te kondigen dat er een Open Huis plaatsvindt op 2 mei, van 14:00-19:00 op de Grovestinsstraat 7. 

Iedereen is welkom om binnen te lopen en de plannen van de studenten te komen bekijken. Er kan hier gestemd worden op alle ideeën, zodat Haag Wonen aan de slag kan met de opknapbeurt. Er zijn hapjes en drankjes, activiteiten voor de kinderen en je kan plantjes komen planten. 

Zien we je dan? Loop gezellig langs om deze fantastische samenwerking te komen bekijken.