Direct naar de content

19 mei 2023

Succesvolle eerste editie van de DOE-dag: samen werken aan de toekomst van Den Haag Zuidwest

Bobbi het vogeltje

Op 11 mei was de eerste succesvolle editie van de Schilders-DOE-dag bij ROC de Meppel in Den Haag Zuidwest. Maar liefst 59 werkzoekenden vonden hun weg naar deze speciale themadag om kennis te maken met het schildersvak.

De werkzoekenden maakten kennis met verschillende schildersbedrijven en gingen zelf aan de slag om te beleven wat het werk echt inhoudt. De kandidaten die enthousiast waren, kunnen nu een cursus volgen van 7 weken. Daarna krijgen zij een baan als leerling-schilder bij onder andere leveranciers van de Haagse corporaties, waaronder Haag Wonen.

Samen werken aan de toekomst van Den Haag Zuidwest

De DOE-Dag is een initiatief van de coalitie Wonen, Onderwijs, Werk samen met verschillende schilderbedrijven. De coalitie bestaat uit de gemeente Den Haag, ROC Mondriaan en de Haagse woningcorporaties Staedion, Hof Wonen en Haag Wonen. Het initiatief biedt werkzoekenden de mogelijkheid om nieuw werk te vinden en direct mee te bouwen aan de toekomst van hun eigen wijk. En leveranciers krijgen nieuw, gemotiveerd personeel die aan de slag gaat met de grote opgaven in Den Haag Zuidwest op het gebied van onderhoud en woningbouw.

“Blij met de mooie opkomst”

Barbara de Jong, kwartiermaker Social Return bij Haag Wonen: “Het was een erg geslaagde eerste themadag met een fijne, open sfeer. We zijn blij met de mooie opkomst van enthousiaste kandidaten en spraken met mensen die ook graag een ander vak willen leren. Dat smaakt naar meer, dus op naar een volgende editie.”

Samen werken aan de toekomst van Den Haag Zuidwest

Susan van der Steen, manager Wonen bij Haag Wonen: “De komende jaren zetten we in op een brede aanpak met maatregelen om de bestaanszekerheid en leefbaarheid voor bewoners van Den Haag Zuidwest te versterken. Dat doen we samen met bewoners en onze partners in de stad. We willen zorgen voor een mooie, groene en inclusieve wijk waar bewoners met plezier wonen, werken en zich kunnen ontwikkelen. Daarom hebben we bij de gebiedsontwikkeling niet alleen aandacht voor toekomstbestendige woningen, maar ook ontwikkelmogelijkheden in werk en onderwijs. We zijn erg trots op deze impactvolle samenwerking waarin we écht verschil kunnen maken voor bewoners in onze mooie stad Den Haag.”

Partners

De DOE-dag is een samenwerking tussen schilder- en onderhoudsbedrijven Heko, Skyworks, WSB, Coen Hagedoorn Bouwgroep, Repair Care, Weijman Vastgoedonderhoud en Claasen Coatings en de coalitie Wonen, Onderwijs en Werk (bestaande uit Gemeente Den Haag, ROC Mondriaan en de Haagse woningcorporaties Staedion, Hof Wonen en Haag Wonen).

Bekijk de video voor een impressie van de dag: