Direct naar de content

9 februari 2024

Samen met onze partners aan de slag met de binnentuinen! 

Bobbi het vogeltje

Op vrijdag 2 februari organiseerde Haag Wonen samen met bewoners en vele partners een gezellige bijeenkomst in de binnentuin op de hoek van de Melis Stokelaan, Wolweversgaarde en Vrederustlaan. De middag stond in het teken van ontmoeting en het gezamenlijk bedenken voor deze binnentuin. Hoe mooi is dat? 

Feest in de binnentuin 
Het was feest waar bewoners van alles konden beleven. Samen genieten van live muziek, een circusactiviteit voor de kinderen, even bijpraten met de buren en ideeën uitwisselen over de tuin. En dat natuurlijk onder het genot van lekkernijen en een kopje koffie of thee verzorgd door de dames van de buurtkamer.  

We slaan de handen ineen voor een gezonde leefomgeving
Dit openingsfeestje is het begin voor vele andere activiteiten en gesprekken met bewoners. Samen met GGD Haaglanden, Urban Sync en Klimaatkrachtig Delfland werken we aan een gezonde leefomgeving. We gaan aan de slag met placemaking in drie binnentuinen van Haag Wonen om ze socialer, gezonder en klimaatadaptief te maken. Het komende jaar starten we met één van de drie tuinen. Daarnaast zijn we een samenwerking aangegaan met de Erasmus Universiteit en De Haagse Hogeschool. Studenten van verschillende opleidingen bundelen hun krachten om van deze plek een prettige omgeving te maken voor onze bewoners.

”Het belang van een fijne en gezonde leefomgeving kan niet worden onderschat 
Guus Frenaij, Sociaal wijkontwikkelaar bij Haag Wonen, zegt hierover: “We zijn ontzettend blij met deze samenwerkingen. Het belang van een fijne en gezonde leefomgeving kan niet genoeg benadrukt worden. We vinden het belangrijk dat bewoners daadwerkelijk betrokken zijn bij het vormgeven van hun eigen leefomgeving. Een sociale buurt waarin iedereen meedoet, maakt mensen gelukkiger. Dat kunnen we niet alleen. Daarom zijn we zo blij met deze samenwerking, waarin veel expertise op het gebied van gezonde gebiedsontwikkeling samenkomt. Een echte win-win-win voor onze bewoners en de rest van de omgeving!” 

‘De binnentuin is zo’n plek waar alles samenkomt”  
Esther Vlasveld, Adviseur gezonde leefomgeving bij GGD Haaglanden, voegt hieraan toe: “De binnentuin is zo’n plek waar alles samenkomt. De inrichting kan de bewoners en buurtgenoten uitnodigen tot bewegen en actief samenkomen, bijvoorbeeld in de moestuin, maar ook een verkoelende plek bieden om even tot rust te komen in de schaduw. Wij denken samen met bewoners en partners mee hoe de binnentuin optimaal aansluit op wat zij nodig hebben om mentaal en fysiek gezond te blijven.” 

 

×
×