Direct naar de content

17 mei 2024

Met bewoners, voor bewoners: de nieuwe speel-, sport- én ontmoetingsplek aan de Sleepnetstraat 

Bobbi het vogeltje

In het centrale hart van Scheveningen-dorp, ligt er een plantsoen tussen de Sleepnetstraat en de Loggerstraat. Dit plantsoen kon wat extra liefde gebruiken. Daarom sloten Haag Wonen en de gemeente Den Haag vorig jaar juni de handen ineen om deze plek samen op te knappen. Inmiddels is er een fijne plek om elkaar te ontmoeten, te sporten en te spelen. Op woensdag 15 mei was er een feestelijke opening!

Zorgen voor samenwerking en ontmoeting
Vanaf juni 2023 gingen Haag Wonen en de gemeente Den Haag op verschillende manieren in gesprek met bewoners, want het plantsoen is er tenslotte voor hen. Charlie Ferraz, gebiedsregisseur bij Haag Wonen, vertelt: ”We zijn langs de deuren gegaan om te vragen welke ideeën bewoners hadden voor het plantsoen en of zij wilde meehelpen. Er zijn ontwerpen gemaakt en deze hebben we in de speeltuin gepresenteerd. Iedereen kon stemmen op hun favoriete ontwerp. Dit kon online of in de speeltuin zelf. Uiteindelijk hebben maar liefst 48 bewoners hun stem uitgebracht. En een aantal bewoners heeft aangeven actief te willen meehelpen. Daar zijn we natuurlijk ontzettend blij mee!”

Spelen, sporten en ontmoeten
De nieuwe speeltuin is er voor iedereen. Speel- en klimtoestellen voor de jongste bewoners, fitnesstoestellen voor de sportievelingen, picknickbanken om lekker bij te praten en een pluktuin voor iedereen met groene vingers. Een fijne plek waar bewoners en wijkpartners samen komen en elkaar ontmoeten.

De feestelijke opening op 15 mei
In de zomer is de hovenier aan de slag gegaan met het favoriete ontwerp. Nu was het tijd om dit te vieren tijdens een feestelijke opening. Met ongeveer 120 bewoners en samenwerkingspartners, was het een drukbezochte middag. Mendy van Veen (Stadsdeeldirecteur Scheveningen) en Susan van der Steen (Directeur Wonen bij Haag Wonen) openden deze unieke plek. Mendy van Veen: “Ik vind het mooi dat deze vernieuwde speel- en sportvoorziening in samenwerking met bewoners en kinderen tot stand is gekomen. Het is echt prachtig geworden! Ik wens iedereen veel speel- en sportplezier en laten wij er samen voor zorgen dat alles heel, schoon en veilig blijft!”

Susan van der Steen is ook enthousiast: ”We mogen trots zijn op dit resultaat. De speeltuin is een goed voorbeeld van een mooie samenwerking tussen de bewoners en de verschillende samenwerkingspartijen. Dit is nog maar het begin, als partner in de stad werken graag verder aan ons gezamenlijke doel: een prettige en fijne buurt voor alle bewoners. Waar je elkaar kan ontmoeten en de mensen naar elkaar omkijken. Ik denk dat we hier samen een mooie plek voor hebben gemaakt.” Na het openingswoord zorgde Sportief Plus voor wat gezonde beweging, stond er een koffiekar en een poffertjeskraam en had iedereen de tijd om de nieuwe speeltuin te ontdekken.

De nieuwe naam: Speeltuin Speelnetstraat
Tijdens de opening stond er ook een ideeënbus klaar voor de nieuwe naam van de speeltuin. De speeltuin had namelijk nog geen naam. Met maar liefst 39 ideeën was de bus aan het einde van de middag propvol. Alle voorstellen zijn bekeken en éen anonieme inzending is uitgekozen als nieuwe naam: niet de Sleepnetstraat, maar de ‘Speeltuin Speelnetstraat’. Deze naam komt met een groot bord in het plantsoen. Hoe mooi is dat?

Met dank aan Stadsdeelkantoor Scheveningen, Kommunika, Welzijnsorganisatie Scheveningen, Sportief Plus, T&G Groep en vele anderen.

×
×