Direct naar de content

5 maart 2021

Haag Wonen vernieuwt 32 woningen in Moerwijk-Zuid

Bobbi het vogeltje

Voor bewoners van onze woningen aan de Hardenbroekstraat en Loevesteinlaan in Moerwijk-Zuid was het onlangs zover: het groot onderhoud waarmee we in augustus vorig jaar startten is afgerond.

Om dat (coronaproof) te vieren en onze bewoners te bedanken voor hun medewerking – het was niet niks, een paar maanden middenin de werkzaamheden zitten – , gingen we langs de deuren met snacks en drankjes.

Beheerconsulent Lobna verrast een bewoner

Grote en kleine verbeteringen

Samen met aannemer Weijman pakten we de woningen grondig aan. Zo kregen de woningen nieuwe kozijnen en nieuw, isolerend glas. Ook het dak en de spouwmuur hebben we aangepakt door te isoleren. Alle oude ketels en geisers maakten plaats voor nieuwe cv-ketels en meer dan de helft van de badkamers, keukens en toiletten zijn vervangen. Daarnaast kreeg elk appartement mechanische ventilatie en brachten we nog meer verbeteringen aan, zoals nieuwe voordeuren, een nieuwe entreepui met nieuwe postkasten, een nieuwe videofoon en nieuwe naamplaatjes en huisnummerbordjes.

Van alle bewoners een ‘ja!’ voor de plannen

Voor een aantal verbeterpunten was het nodig om van 70% van de bewoners akkoord te krijgen. Een uitdaging tijdens de coronacrisis, omdat huisbezoeken niet mogelijk waren. In plaats daarvan gingen we met alle bewoners telefonisch in gesprek over de werkzaamheden. De plannen werden zó goed ontvangen, dat we zelfs van alle bewoners akkoord kregen. Hartstikke mooi, want zo konden we de kwaliteit van de woningen verbeteren, zodat onze huurders prettig(er) kunnen wonen.

Hoger wooncomfort

Stephan Grootswagers, projectleider Vastgoed bij Haag Wonen: “De verbeteringen dragen bij aan een hoger wooncomfort. Van bewoners hebben we positieve geluiden gehoord. Ze merken het verschil in hun woning al: door de isolatie blijft het warm en behaaglijk in de woning en is er bijvoorbeeld geen tocht meer. De maatregelen helpen onze bewoners ook om te besparen op hun energierekening.”

“Het verschil is duidelijk voelbaar”

Beheerconsulent Lobna el Sherif had gedurende het proces veel contact met bewoners: “Ondanks dat het best pittig voor ze was om een paar maanden middenin de werkzaamheden te zitten, zéker nu mensen veel meer thuis zijn dan normaal, waren ze uiteindelijk erg blij met het resultaat. Er was onder de bewoners al langere tijd veel behoefte aan betere isolatie van hun woning. Ze zijn dan ook het meest tevreden met de verbetering van het binnenklimaat. Het verschil is duidelijk voelbaar.”

Haag Wonen verbetert en verduurzaamt

Haag Wonen heeft als doel om 1.000 woningen per jaar te verduurzamen door o.a. isolatie, het plaatsen van zonnepanelen en woningen geschikt te maken voor duurzame installaties. Zo willen we de energielasten van onze bewoners helpen beperken en meewerken aan de klimaatdoelen. Met deze ambitie dragen we bij aan het gezamenlijke streven van woningcorporaties in Nederland om voor 2050 alle sociale huurwoningen CO2-neutraal te maken.

Meer weten?

Lees alle informatie hierover op onze projectpagina Moerwijk-Zuid.