Direct naar de content

28 juni 2023

Participatie met bewoners van start in Den Haag Zuidwest voor vernieuwing Morgenstond

Bobbi het vogeltje

Fantastische opkomst gisteren in het gloednieuwe buurtcentrum Morgenstond! Daar kwamen zo’n 250 bewoners af op de informatiemarkt over de verschillende vernieuwingsplannen in hun buurt.

Ook Haag Wonen was samen met partners BPD en Gemeente Den Haag aanwezig om bewoners uitgebreid te informeren over de plannen aan de Melis Stokelaan, de Leggelostraat, Coevordenstraat. Daar renoveren en verduurzamen we een deel van de woningen, zodat bewoners weer een comfortabele, energiezuinige en toekomstbestendige woning krijgen. En een deel van de woningen gaan we slopen om er flink méér betaalbare woningen te bouwen. Dat is broodnodig met de grote woningnood in onze stad.

 

Mooie gesprekken en waardevolle inzichten van bewoners

We vroegen bewoners en omwonenden wat ze van de plannen vinden, welke ideeën en wensen ze hebben en wat zij zélf graag terugzien in hun wijk. Bijvoorbeeld aan groen, voorzieningen, ontmoetingsplekken, binnentuinen en mogelijkheden voor (deel)vervoer. Dat leverde mooie gesprekken en waardevolle inzichten op die we meenemen in de verdere invulling van de plannen. Dit gebeurde natuurlijk onder het genot van een lekker drankje en hapje. De komende tijd organiseren we ook straatgesprekken, waarin we verder met de bewoners in gesprek gaan.

Samen bouwen we aan Den Haag Zuidwest

Een aantrekkelijker toekomstperspectief voor Den Haag Zuidwest vraagt om zorgvuldige plannen die aansluiten bij behoeften van bewoners en zorgen voor een goed woon- en vestigingsklimaat. In de plannen betrekken we daarom actief bewoners, omwonenden, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Dat doen we via persoonlijke gesprekken en bijeenkomsten in de wijk. Samen bouwen we verder aan Den Haag Zuidwest en onze mooie stad!

Meer over project Meleco

Meer over project Denekamp