Direct naar de content

Energielabel A/B voor 228 woningen in Moerwijk-Noord

Bobbi het vogeltje

Moerwijk is een groene wijk aan de rand van het Zuiderpark, met veel waterpartijen en brede singels. Haag Wonen verbeterde en verduurzaamde hier 228 prachtig gedetailleerde woningen met behoud van de architectuur uit de jaren ’50. Sinds begin 2022 zijn alle woningen klaar en geïsoleerd. Gemiddeld hebben ze nu zelfs een energielabel A/B. Bewoners kunnen hier weer met veel plezier wonen. Bewoners in Moerwijk verkozen onze gerenoveerde woningen aan de Melis Stokelaan, Anna Bijnslaan en Rederijkerstraat zelfs tot het mooiste stukje Moerwijk. Onze mooie stad achter de duinen is weer een stukje mooier geworden. 

Waar in Den Haag is dit?  

De Melis Stokelaan, Anna Bijnslaan en Rederijkerstraat liggen in Moerwijk-Noord. Moerwijk is een wijk met en een mix van flatgebouwen en typisch Haagse portiekwoningen. De dagelijkse boodschappen doe je in de Betje Wolffstraat of aan het Heeswijkplein. En op de fiets ben je in een kwartiertje in de Haagse binnenstad.  

Wat hebben we gedaan? 

De woningen waren toe aan een opknapbeurt. Het was tijd voor meer wooncomfort en verduurzaming. We hebben de woningen flink geïsoleerd, de ventilatie verbeterd en de installaties vervangen. En dat is nog niet alles. Waren de keuken, badkamer en het toilet aan vervanging toe? Dan hebben we die ook meteen vernieuwd.  

We isoleerden de woningen aan de buitenkant en maakten de open portieken dicht. De woningen zijn nu een stuk comfortabeler en energiezuiniger. En omdat steeds meer woningen van het gas af moeten, hebben we deze woningen zo gemaakt dat ze zonder gas gebruikt kunnen worden. Ze zijn dus helemaal klaar voor de toekomst. Extra fijn is dat de woningen toch betaalbaar blijven. De renovatie heeft niet geleid tot huurverhoging.

Samen met bewoners 

Zo’n grote verbouwing in en rondom je woning is niet niks. Stof en lawaai, overal werklui en wat doe je met al je spullen? Waar kun je naartoe als je even niet in de je woning kunt blijven? We informeerden iedere bewoner persoonlijk en gaven antwoord op al hun vragen.  

Natuurlijk maakten we goede afspraken. Wat willen bewoners verbeterd zien aan hun woning? En hoe kunnen we de overlast beperken? Zo gaven bewoners aan graag een vernieuwde entree te willen en opgeknapte binnentuinen. Dit hebben we meegenomen in het project. De binnentuinen zijn omgetoverd tot groene oases. Waar bewoners kunnen elkaar kunnen, ontmoeten ontspannen, spelen of picknicken.

Logeerwoningen 

Bewoners konden tijdens de werkzaamheden aan de buitenkant van hun woning gewoon thuis blijven. Er waren ook logeerwoningen beschikbaar, waar zij tijdelijk naartoe konden als dat nodig was. En als iemand iets extra’s nodig had, zorgden we voor een passende oplossing. Wij vinden het logisch dat we onze bewoners goed helpen en betrekken bij de renovatie van hun woning. Samen zorgen we ervoor dat alles lekker loopt. En voor wat hoort wat: ze krijgen er een comfortabele en energiezuinige woning voor terug! 

Oog voor architectuur 

De woningen aan Melis Stokelaan, Anna Bijnslaan en Rederijkerstraat zijn gebouwd in de naoorlogse stijl van de jaren ’50 van de vorige eeuw. Deze herken je bijvoorbeeld aan het gebruik van bakstenen en de karakteristieke patronen aan de gevel. Deze bijzondere kenmerken wilden we graag zo houden. En dat is gelukt! De woningen zijn prachtig opgeknapt, energiezuinig, klaar voor de toekomst en zien er nog precies zo uit als de architect bedoeld heeft. Alsof we een tijdreis maken en uitstappen in begin jaren ’50! Wij denken dat Harrie Jekkers best nog wel een keertje net als vroeger in Moerwijk zou willen wonen.  

Mooie stad Den Haag 

Wij zijn Haag Wonen. Wij zorgen voor goede, betaalbare en duurzame woningen in onze mooie stad Den Haag. Wij geloven dat een fijn thuis de basis is voor een goed leven. En dat een mooie stad, een stad is voor iedereen. Daar voel je je thuis en tel je mee. Samen maken we onze stad steeds mooier.