Direct naar de content

17 april 2023

Verduurzamingsproject van Haag Wonen uitgelicht in Klaar is Case-campagne

Bobbi het vogeltje

Onlangs lanceerden Stroomversnelling, Bouwend Nederland en het Nationaal Renovatie Platform (NRP) de Klaar is Case-campagne. De campagne brengt succesvolle verduurzamingsprojecten voor het voetlicht: projecten waarin corporaties door heel Nederland bestaande woongebouwen ingrijpend hebben verduurzaamd. Haag Wonen is trots dat ons project MAR, waarin we 228 portiekwoningen in Moerwijk verduurzaamden, een podium krijgt.

De campagne geeft inspirerende voorbeelden van verduurzaming een podium en bestaat uit een online platform en fysieke rondetafelbijeenkomsten. De betrokken woningcorporaties, bewoners en bouwpartijen delen hun successen én hun leerpunten. Op die manier kunnen partijen van elkaar leren en samen de sprong maken om op te schalen.

Noodzaak om kennis te delen en van elkaar te leren

Babette van den Ancker, assetmanager bij Haag Wonen: “Wij werken als woningcorporatie hard aan de verduurzaming van onze woningen. Om onze bewoners een prettig, energiezuinig en toekomstbestendig thuis te geven, maar ook om bij te dragen aan de energietransitie. De Klaar is Case-campagne is een belangrijk initiatief, omdat we zien dat we als woningcorporaties, bouwers en gemeenten allemaal aan dezelfde opgave werken. Het laat de noodzaak zien om meer met elkaar samen te werken en van elkaar te leren, zodat we het beter, sneller en goedkoper kunnen doen. Het is goed dat er nu een plek is waar kennis wordt gebundeld.”

‘Duurzame Haagse huizen met het gevoel van ‘vroegah’’

Dat is hoe project MAR van Haag Wonen wordt getypeerd. In het project verduurzaamde Haag Wonen 228 portiekwoningen, die nu allemaal energielabel A/B hebben. Onze bewoners zitten er weer comfortabel bij in een energiezuinige en toekomstbestendige woning. Bijzonder is dat de oorspronkelijke architectuur is behouden, waardoor de wijk een authentieke uitstraling heeft. Bewoners verkozen het zelfs tot het mooiste stukje Moerwijk. Lees ook meer op de projectpagina.

Video van de kick-offbijeenkomst:

Over Klaar is Case

Klaar is Case is een initiatief van projectpartners die de energietransitie in Nederland willen helpen versnellen. Het initiatief wordt ondersteund door het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Sinds kort is het inspiratieplatform live en beschikbaar voor iedereen die geïnteresseerd is in hoogwaardige woningrenovaties. In de loop van het jaar volgen meer cases. Corporaties of bouwpartijen die een inspirerend project hebben gedaan, kunnen dat via klaariscase.com melden.