Direct naar de content

7 januari 2021

Haag Wonen knapt tuinen op rondom de Beverweerdstraat

Bobbi het vogeltje

In het kader van het groot onderhoudsproject Beverweerdstraat, waarin we 334 woningen renoveerden aan de Beverweerdstraat en de omliggende straten Loevesteinlaan, Hardenbroekstraat, Sanderburgstraat en Rijnauwenstraat, heeft Haag Wonen nu ook de bijbehorende tuinen opgeknapt.

Lees hier meer over het onderhoudsproject Beverweerdstraat.

In samenwerking met Engelsman Hoveniers, knapten we in totaal 54 voortuinen en 4 binnentuinen op. Hoewel er rond de woningen al tuintjes lagen, waren deze toe aan verbetering. In de 4 binnentuinen (grote tuinen die grenzen aan de achterkant van de woningen) is de grond omgezet voor beter onderhoud en we plaatsten zogenaamde borders – ‘eilanden’ verspreid over het terrein – met kleurrijke planten en daaromheen gras. Voor de voortuinen kwam Engelsman Hoveniers met 3 ontwerpen, waaruit bewoners vervolgens zelf een keuze konden maken. De voortuinen kregen nieuwe tegels, er zijn fietsbeugels geplaatst en nieuwe planten geplant.

Soepele samenwerking én tevreden bewoners

Projectleider van Haag Wonen Stephan Grootswagers: “Het is normaal dat we bij grote onderhoudsprojecten ook de tuinen verbeteren. Maar hier zijn we nog een stapje verder gegaan: op basis van wensen van bewoners, en onze eigen eisen voor onderhoud, hebben we Engelsman Hoveniers gevraagd met ons mee te denken over een compleet nieuwe inrichting en ontwerp voor de tuinen. En het resultaat mag er zijn! De tuinen zien er supernetjes uit en hebben allemaal dezelfde uitstraling. En het belangrijkste: de bewoners zijn er erg tevreden mee.”

Dolf Pul, groenadviseur bij Engelsman Hoveniers: “Van bewoners hoorden we dat de begroeiing langs de gevels overlast gaf: er kwam veel zwerfvuil in terecht, wat ook voor een rattenprobleem zorgde. Bewoners wilden daarnaast graag fietsen en scooters kunnen stallen en hadden behoefte aan wat kleur. Dit namen we mee in de ontwerpen. Het hele proces verliep erg soepel vanwege goed teamwork. Ook konden we de overlast voor bewoners beperken, door stapsgewijs te werk te gaan. Collega’s die aan de tuinen werken horen voortdurend positieve reacties en worden door bewoners regelmatig verwend met een bak koffie. Daar doe je het uiteindelijk voor. We zijn erg trots op het resultaat.”