Direct naar de content

3 april 2024

Jaarlijkse huuraanpassing 2024

Bobbi het vogeltje

 

Ieder jaar op 1 juli passen wij de huur aan. Dit jaar gaat de huur voor de meeste huurders omhoog. Of jouw huur omhoog of omlaag gaat staat in de brief die eind april op de deurmat valt. Deze brief is nu al te bekijken in het klantportaal.  

Wij begrijpen dat een huuraanpassing geen prettig bericht is in een tijd waarin alles steeds duurder wordt. Daarom is de jaarlijkse huurverhoging minder dan de jaarlijkse loonstijging, zodat de huur betaalbaar blijft. Wij volgen hierin de Nationale Prestatieafspraken van Aedes (de vereniging van woningcorporaties), de Woonbond en de overheid. Hierin zijn afspraken gemaakt over de jaarlijks toegestane huurverhoging. 

Waarom passen wij de huur aan?  

We hebben de huurverhoging nodig om onze woningen te onderhouden en te verduurzamen. Zodat onze woningen energiezuiniger en comfortabeler worden.  

Hulp bij geldzorgen 

We willen voorkomen dat onze huurders in financiële problemen komen. Heb je toch zorgen over het betalen van je (nieuwe) huurprijs? Neem dan contact met ons op. Samen kijken we naar jouw situatie en bespreken we wat er aan de hand is en hoe wij je kunnen helpen.  

Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 16.30 uur en op vrijdag van 08.00 uur tot 12.00 uur via 070 – 250 70 70 of via

Huurtoeslag aanvragen 

Krijg je nog geen huurtoeslag? Kijk dan eens op www.toeslagen.nl/kaniktoeslagenkrijgen en maak een proefberekening. Dan zie je meteen óf – en zo ja – hoeveel huurtoeslag je kan krijgen.